MANİSA / AKHİSAR - Selçikli Mustafa Sabırlı Ortaokulu

Nis

Bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca anlatılmış anlatıldıkça destanlaşmış Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutlamak, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Öyle bir zaferdir ki Çanakkale, bizi parçalama hırsına bürünmüş düşman ordusunun geldiği gibi gittiği bir zafer...  "Hey on beşli, on beşli" diye nice annelerin ağladığı, giden çocukların geri dönmediği, okulların mezun veremediği, kanların döküldüğü ve döküldüğü yerin vatan toprağı olduğu bir zafer... Anafartalar, Conkbayırı, Seddülbahir, Arıburnu'ndan saldırıp da geri püskürtülen düşman askerlerine geçit vermeyen zaferdir, bir destandır Çanakkale!

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, ayaklarında sırıklarıyla ölmeye giden vatan evlatlarının tüm imkansızlıklara rağmen düşmana Türk'ün gücünü gösterdiği bir zaferdir. Askerlerimiz, garbın çelik zırhlı duvarına karşı karadan ve denizden iman dolu göğsünü siper etmiştir. Gemilerini toplarla dolduran düşman askerlerine karşı, yüreğini vatan sevgisiyle dolduran askerlerimiz Türk'ün gücünü dünyaya göstermiştir.

18 Mart 1915 günü denizden gelen düşmanın hüsrana uğradığı zafer günüdür. Çanakkale boğazını gemilerle geçemeyen düşman kuvvetleri, topraklarımıza karadan girmeyi denemişlerdir. 19. Tümen Komutanı Mustafa Kemal Atatürk -Süngü tak- emrini vermiş, düşmana karada da hüsrana uğratmıştır.

"Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum" tarihin görüp görebileceği en büyük siper savaşını başlatan o cümle yankılanınca Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten, vatan evlatlarımız ölmeye gitmiş ve Çanakkale geçilememiştir.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem sonu karne haftası etkinlikleri

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Okulumuzda Coşkuyla Kutlandı

Bu kutlamada emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

Projemizle fkültürler arasındaki benzelik ve farklılıkları öğrendk. Kendi kültürümüze ait öğeleri pekiştirdik. Kültürümüze ait yemekleri yakınan tanıdık ve tanıttık. Yöremize ait efsaneyi içerisinde barındıran hikaye yazdık.

Haz

Have Fun, Learn, Develop projesiyle öğrenciler eğlenerek yeni bilgiler öğreniyorlar. Bulmaca oyunlarıyla öğrendiklerini pekiştirdiler. Mutluluk günü etkinliğinde çkolata yiyiyp ambalaşlarıyla afiş tasarladılar.

Haz

Selçikli Mustafa Sabırlı Ortaokulunun öğrencileri Müdür Yardımcısı Hüseyin COŞKUN rehberliğinde bir çevre koruma ve bilinçlendirme projesi olan ECOTEAM projesini yürütmekte. Öğrencilerin eğlenerek çevre ile ilgili yeni bilgiler öğrenmelerini hedefleyen projede kalıcı eserlerde ortaya konuldu. Projeyle birlikte uygulama bahçesi kazandırılan okul öğrencilerin deney yapmalarına imkan sunuyor.

Kas

22-23-24 Eylül Tarihlerinde 4007 Akhisar Bilim Şenliğinde Tasarla Keşfet atölye çalışmamızla yerimizi aldık. Tek köy okulu olarak katılım sağladığımız TÜBİTAK 4007 Bilim şenliğinde arttırılmış gerçeklik uygulamalarıyla ders materyali oluşturduk.Kalıcı ve etkili öğrenme için öğrencilerin yaşayarak keşfederek öğrenmelerini amaçladık. Teknolojiyi verimli kullanmanın önemine dikkat çektik. Ürettiğimiz içeriklerle öğrencilere farklı bir deneyim yaşattık.

Nis

Visit To Have Fun and Virtue ( Gez Eğlen Değerlen) Uluslararası e-Twinning Projemizde hem geziyoruz  hem de eğlenerek öğreniyoruz. Kitap Sevgisini pekiştirmek için Kütüphane gezileri yaptık. Ağaç sevgisini pekiştirmek için botanik bahçe ziyaretleri gerçekleştirdik. Öğrencileirn yaşayarak öğrenmelerini sağlamak, Pandemi dönemi sonrası öğrencileirn enerjilerini öğrenme etkinliklerinde kullanabileceği etkinliklikler yapmaktayız. Selçikli Mustafa Sabırlı Ortaokulu olarak Azerbaycan, Ukrayna, Polonya ve Türkiye ortaklığıyla yürütülen uluslararası eTwinning projesinde yer almaktayız.

Nis

MY EMOTIONS DANCE IN MY PEN (DUYGULARIM KALEMİMDE DANS EDİYOR) eTwinning Projesi ile öğrencilerimiz şiirler yazıyor, hikayeler yazıyor, yeteneklerini keşfederek öğreniyorlar. Birbirinden eğlenceli ve yaratıcı etkinliklerle kendilerini ifade etme becerisi kazanıyorlar. Selçikli Mustafa Sabırlı Ortaokulu olarak Polonya, Romanya, Azerbaycan, Ukrayna ve Türkiye nin ortaklaşa yürütmüş olduğu uluslararası projede yer almaktayız.

Ock

Visit To Have Fun and Virtue ( Gez Eğlen Değerlen) Uluslararası e-Twinning Projemize ilk toplantımızla başladık.

Ock

Yeşil Ekran Atölyemizi kullanarak çekimlerine başladığımız Teknoloji Bağımlılığı farkındalık videosunda sona yaklaştık

Ock

Hüseyin Coşkun öğretmenimizin okulumuzda oluşturduğu Yeşil Ekran (Greenbox) Atölyesini aktif olarak kullanacağımız Yeşl Ekran Atölyesi eTwinning projemize başladık.

Ock

Müdür Yardımcısı ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Hüseyin COŞKUN'un gönüllülük esasına göre öğrenci velilerinden izin belgesi ve İlçe Milli eğitim Müdürlüğünden'almış olduğu izinile haftasonu Cumartesi günleri saat 09.00 16.00 arasında sanat sever öğrencilerle Ebru Sanatı, seramik, Tuval üzerine Akrilik, Karakalem, baskıresim grafik Tasarım, Fotografçılık atölye eğitimleri düzenliyor.

Tem

Okulumuz Müdür Yardımcısı Hüseyin COŞKUN'un oluşturmuş olduğu greenbox stüdyosu  Hürriyet Gazetesi tarafından haberleştirildi.